HKOdin.dk | Hockeyklubben Odins onlineunivers
Hockeyklubben Odin
Solbærvej 5, Odense
Send en mail
kontakt@hkodin.dk

Tildeling af guldnåle og æresmedlemsskab i forbindelse med klubbens 80-års fødselsdag

John Larsen, Marianne Larsen og Claus Larsen fik overrakt guldnåle til klubbens 80-års fødselsdag. Henrik Hansen blev kåret til æresmedlem. Her kan du læse begrundelserne:

John Larsen:

Der er mange der kommer og går i klubben. Især forældre til ungdomsspillere. Mange gør en stor og betydningsfuld indsats med kørsel, ved stævner og til klubaftener, imens ungerne er ude og slå til klatten med stokken i hånden. Og så er der John. John Larsen.

Ingen kan være i tvivl om Johns store hjerte for klubben. Først som forældre og aktiv i Odins Venner. Og nu som værdibærende ildsjæl.
Din umiddelbare og nysgerrige måde at møde klubbens medlemmer og venner er forbilledlig. Selvom vi ved, at din hukommelse til tider kan drille, har du fortsat et nærvær som er en sjældenhed. Du kan, som få, få en til at føle sig velkommen og set.

Med tildelingen af Guldnålen ønsker bestyrelsen at symbolisere, at du er en enestående del af klubbens fundament, og at du dermed er med til af danne grundlag for at fællesskabet blomstre til alles fælles bedste og til alles fælles glæde – på sidelinjen og i klubhuset.
Uge for uge, måned for måned, år for år.
Tak, John.

Claus og Marianne Larsen:

“I Hockeyklubben Odin er det ildsjælene, der gør forskellen”, lyder det i grundfortællingen.
I hverdagen kan klubbens ildsjæle hurtigt blive taget for givet. I dag er det anderledes for nogen særligt udvalgte. For når man år efter år, ja sågar årti efter årti, vedholdende og aktivt har taget del i og lederskab for klubarbejdet, så må det anerkendes.

Når klubmedlemmer og forældre er i tvivl, så går de til Marianne. Når bestyrelse er i tvivl om, hvordan tingene hænger sammen, så går vi til Marianne.

Vores ‘Mor’ tog over, da klubben var helt i knæ og tæt på at lukke. Der var ingen seniorhold og meget få medlemmer.
Hun tog formandsposten i en umulig tid, lyttede ikke til lukkeplaner og knoklede for at holde liv i den synkende skude. Alt dette uden særlig stor opbakning, men har jo, må konstateres, i den grad sat sit præg, og hun er stadig vores alle sammens ‘Mor’.

Sætningen ‘for Gud og fædreland’ har vores ustoppelige ildsjæl omskrevet til sin egen mantra ‘for klub og sjæl’ – sådan virker det, og det blev gjort til klart skue til klubbens 70-års jubilæum, som blev holdt i kæmpe stor stil.

‘Mini’: Børne-, ungdoms- og seniortræner, stort bidrag til klubbens økonomi som mangeårig leder for H. C. Andersen Marathon og Tinderbox og ved ølhanerne.
Mini har gennem alle årene naturligvis stået i skyggen af Marianne, men har gjort sig bemærket blandt andet ved at være en stor forgangsmand ved genopstart af et ikke eksisterende herrehold. Både Claus og Marianne har gennem mange år været i Bestyrelsen, fordi de brænder for det her vi har sammen. Vores klub er evigt taknemmelig.

Det er svært at forestille sig hvordan klubben ville være uden Mini og Marianne.

Henrik Hansen:

Så er det tid til kåringen af de voksnes kammerat.
Ethvert medlem af vores klub sætter sit helt eget præg, alle har deres væsen og natur at byde ind med.

Et æresmedlem er ikke noget, der spyttes ud på samlebånd. Det er til en person, der på sin måde og med sit engagement har haft en stor og helt særlig betydning for os alle, uanset om vi er børn eller gamle i klubben. Som 10-årig startede et ungt menneske fra Hjalleseskolen i noget nyt for ham. Han tog igennem alle ungdomsårene med færge til kampe på Sjælland, og desværre tabte vi ham til studiet i København. Da han vendte hjem som betjent, tog han ansvar og blev formand, et ansvar som til tider var meget op ad bakke grundet få nye medlemmer, men han knoklede for at holde liv i klubben og sprede godt humør og til stadighed med stort gå på mod at få flere til at gøre en lille indsats, som kunne gaven os alle.

En af de allerstørste kampe var med kommunen, hvor han gennem mange år kæmpede og til sidst lykkedes med at skaffe vores første kunstgræsbane. Alt dette arbejde var tæt på heltidsbeskæftigelse og uenighed i bestyrelsen. Dette til trods er det stadig i dag det menneske, der efter egen overlevelse kun tænker – hvad kan jeg gøre i klubben, der gør livet nemmere for os andre.

Birger, som vi synes at tiden har gjort yderst værdig som æresmedlem, har altid og er stadig god til at få alle til at være velkomne, set, hørt og respekteret.
Vores dybeste respekt og håb gennem mange års hækkeklip, ukrudtsbekæmpelse og medarrangør af opstart af HCA Marathon. Vær dig selv, som kun du kan. Der er det der betyder noget for os alle.

Ordet ildsjæl må stamme fra det gode gamle oldnordiske navn Birger.