HKOdin.dk | Hockeyklubben Odins onlineunivers
Hockeyklubben Odin
Solbærvej 5, Odense
Send en mail
kontakt@hkodin.dk

Reaktion på Turneringsudvalgets afgørelse om at taberdømme Odin/Sørby

Skuffelsen og bitterheden er stor, men glæden ved hockeysporten og fællesskabet er større!

I dag træner Odins herrehold ekstraordinært på vores hjemmebane i Hjallese. Desværre! For i dag skulle holdfællesskabet mellem Odins og Sørbymagles herrer have spillet pokalfinale i Valby. Sådan kom det desværre ikke til at gå. Vi fik for to døgn siden den besked, at DHU’s turneringsudvalg havde taberdømt os i en af kvalifikationskampene, fordi vi havde begået den fejl at skrive en spiller for meget på holdkortet (eller en målmand for lidt!).

Regler er regler, og regler skal holdes. Vi har derfor valgt at anke turneringsudvalgets afgørelse, ikke fordi vi bestrider, at vi har begået en fejl, men fordi afgørelsen efter vores mening ikke er truffet i overensstemmelse med de regler, der gælder for den type afgørelser, og fordi vi ikke mener, at turneringsudvalget har hjemmel til at taberdømme os.

Det er vores holdning, og vi respekterer, at turneringsudvalget ikke deler den holdning. Alle i hockey-Danmark knokler hver eneste dag på at løfte kvaliteten i spillet på banen, kvaliteten af træningerne ude i klubberne og på vores landshold, og også kvaliteten af de organisatoriske og strukturelle forhold omkring sporten. Vi har anket turneringsudvalgets afgørelse, så vi får en afklaring på, om det var den rigtige afgørelse at taberdømme Odin/Sørby og dermed udelukke os fra pokalfinalen.

Selv om vi har valgt at anke afgørelsen, ønsker vi ikke at hænge fast i fortiden. I dag skal Orient Lyngby og Slagelse Hockeyklub spille pokalfinale, og vi ønsker begge hold en rigtig god pokalfinale, der forhåbentlig viser vores sport frem fra sin fineste side. Odin/Sørby er – sammen og hver for sig – tilbage på de danske hockeybaner til næste sæson, og vi glæder os til at bidrage til at vise hockey frem fra sin bedste side. Hockeykampe skal afgøres på banerne og ikke ved skrivebordet, og vi håber, at denne sag bidrager til, det kommer til at ske i endnu større grad. Vi har i hvert fald lært at læse reglerne både to og tre gange!

Tak til Sørbymagle Hockey Klub for det holdfællesskab, vi dannede, da hockey-Danmark havde bruge for det – det er en stor fornøjelse at dele hold med jer! Og tak til alle aktører i dansk hockey for dag ud og dag ind at bidrage til at løfte sporten!

Sune Vork Steffensen
(Formand, Odin)

Indsigelse mod TU-afgørelse_15 maj 2021